soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben

Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben

Ga jij door een moeilijke periode? Worstel je met iets? Het inzicht uit het onderstaande verhaal zal een enorme opsteker voor je zijn.

Op een dag werkte een man in zijn tuin. Tussen het snoeiafval vond hij een cocon. De man pakte de cocon voorzichtig op en legde deze op een warm en beschut plekje. Nog dezelfde dag ontstond er een kleine opening in de cocon. De man zag hoe een vlinder haar lijf door de kleine opening probeerde te persen. Ze boekte weinig vooruitgang en op een gegeven moment, het liep al tegen de avond, leek het of de vlinder niet verder meer kwam. De man kon het geworstel niet langer aanzien. Hij besloot om de vlinder te helpen.

Hij pakte een schaartje en knipte heel behoedzaam de opening van de cocon een stukje groter. De vlinder kwam nu gemakkelijk vrij. Maar ze had een opgezwollen lichaam en verschrompelde vleugels. De man verwachtte dat de vleugels zich elk moment zouden openen, dat ze groter en steviger zouden worden en dat de vlinder weg zou vliegen.

Dit gebeurde echter niet. Integendeel, de vlinder bleef rond strompelen met haar opgezwollen lichaam en verschrompelde vleugels. Ze was niet in staat om te vliegen. Uiteindelijk ging ze dood.   

De man was vol liefde en goede bedoelingen

Wat de man, in al zijn hulpvaardigheid niet besefte, is dat de kracht die de vlinder moest ontwikkelen om uit de cocon te komen een proces is om levenskracht te ontwikkelen. Júist de worsteling van de vlinder door de nauwe opening zorgt ervoor dat het vocht uit haar lichaam in haar vleugels geperst wordt, waardoor deze sterk worden en zich kunnen ontvouwen en de vlinder in staat is om te vliegen wanneer ze zich bevrijd heeft uit de cocon.

Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben

We worden in ons leven allemaal geconfronteerd met problemen en stagnaties. Misschien helpt het om op zo’n moment eens de vergelijking te maken met de worsteling van de vlinder.

Elke keer wanneer je met een probleem geconfronteerd worden, kun je ervan leren en groeien. Een moeilijke situatie kan je sterker maken waardoor je verder komt en dingen bereikt die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden. 

Zonder werkelijke uitdagingen in ons leven zouden we met onderontwikkelde vleugels blijven rond strompelen. Zonder worstelingen zouden we onze talenten niet kunnen benutten en onze krachten niet leren kennen. We zouden nooit kunnen vliegen!

Juist daar ‘waar het niet lekker loopt’ ligt jouw sleutel tot groei en ontwikkeling

  • Waar loop jij tegenaan?
  • Wat wil je graag anders in je leven?
  • Wat houd je tegen?
  • Wat wil je écht?

Coaching begint vaak op een punt van een pijnlijke confrontatie of een stagnatie. Juist dan ontstaat een leermogelijkheid. Als coach neem ik het probleem niet van je over of los ik het voor je op. Wel gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die al in jezelf verscholen liggen. Persoonlijke groei is niet altijd gemakkelijk, maar de beloning is enorm. Je mate van zelfontwikkeling bepaalt rechtstreeks de kwaliteit van je leven. 

Mijn begeleiding richt zich op het mobiliseren van je innerlijke vermogens en het ontwikkelen van je eigen levenskracht. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Instagram has returned invalid data.