OVER
Gree
TJE

Greetje Komdeur
mok Greetje Komdeur

“Wat achter ons ligt
en wat voor ons ligt,
is niets, vergeleken met
wat in ons ligt.”

– Ralph Waldo Emerson –

Over Greetje

Van jongs af aan heb ik een grote interesse in bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. Inmiddels werk ik 15 jaar als coach en trainer. Ik ben o.m. gecertificeerd als Familieopsteller, Systemisch Coach, Mindfulnesstrainer, NLP-Master Coach en Trainer

Ik heb jarenlang trainingen gegeven bij een gerenommeerd Instituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Daar leidde ik mensen op tot familieopsteller, systemisch coach, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en NLP Master Coach. 

Nu werk ik volledig binnen mijn eigen bedrijf, waar ik me richt op stresshantering, bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke- en professionele groei.

Mijn klantenkring wordt gevormd door mensen die op eigen initiatief of via hun werkgever coaching of training volgen. Scholen, overheidsinstellingen en commerciële organisaties zijn klanten voor wie ik medewerkers coach.

Als coach en trainer zag ik hoe ingesleten gedrag niet zomaar te vervangen is door nieuw gedrag. De meest basale gedragspatronen ontstaan in onze eerste levensjaren. Hieruit ontstond mijn motivatie om mij te specialiseren in Systemisch Werk en Mindfulness

Ik benader een vraag in relatie tot de omgeving waar iemand deel van uitmaakt en richt me op onbewuste overtuigingen, patronen en dynamieken. Dit faciliteert bewustwording, persoonlijke groei en een duurzame transformatie.

FACC
ETTEN

mozaiek Greetje Komdeur

Zoals een ruwe diamant door het slijpen zijn fonkeling krijgt, zo kunnen mensen door bewustzijnsontwikkeling hun unieke facetten (her)vinden. Dat brengt niet alleen een sprankeling teweeg in onszelf, maar straalt ook uit naar onze omgeving.

proefles

Visie

Een ruwe diamant lijkt net een zwart kooltje. Maar onder de doffe bovenlaag liggen de briljante mogelijkheden van de steen verborgen. De diamantbewerker weet dit. Voordat hij gaat slijpen, neemt hij nauwkeurig waar hoe de diamant optimaal tot zijn recht zal kunnen komen. Welke onzuiverheid moet hij weg slijpen? Welke barst dient gepolijst te worden omdat juist díe de schittering karakteriseert? Hij gaat uiterst zorgvuldig te werk, om eruit te halen wat erin zit en om het hoogste gewicht van de steen te behouden. Eenmaal geslepen, is de diamant een transparante steen die fonkelt en schittert. De vele facetten weerspiegelen het licht in alle kleuren. Oók de facetten, waarvan de reflectie wat minder helder is, of als wat minder fraai worden beschouwd, worden gezien.

Zoals een ruwe diamant door het slijpen zijn fonkeling krijgt, zo kunnen mensen door zelfontwikkeling hun unieke facetten (her)vinden. Mijn begeleiding is erop gericht om helderheid te brengen in onbewuste lagen. Met als uitgangspunt dat ieder probleem een leerervaring biedt. We leren en groeien door onze blik te verruimen en door iets op een andere manier te gaan doen dan voorheen. Op die manier ontwikkelen we onze innerlijke hulpbronnen: talenten, emoties en houdingen, die ons in staat stellen om op een vermogende manier om te gaan met wat het leven ons weerspiegelt. Persoonlijke ontwikkeling brengt niet alleen een sprankeling teweeg in onszelf, maar straalt ook uit naar onze omgeving.

MIS
SIE

mist Greetje Komdeur

Mijn missie is om meer bewustzijn en acceptatie te ontwikkelen. Dat begint bij mezelf. Hoe meer ik werkelijk mezelf kan zijn, des te meer ik ook anderen uitnodig om er helemaal te mogen zijn: als een uitdrukking van zijn of haar talenten en unieke bijdrage aan het grotere geheel.

buddha Greetje Komdeur

Mijn achtergrond

Tijdens mijn post-HBO opleiding tot trainer kwam ik in aanraking met NLP. Ik volgde de Practitioner Opleiding, Master Practitioner Opleiding, Master Coach Opleiding, Time Line Therapy, Ericksoniaanse Hypnose,  de Health Certification Training en de opleiding tot Internationaal Gecertificeerd NLP-trainer. Ook volgde ik trainingen en workshops bij medegrondleggers van NLP Robert Dilts en John Grinder en bij Lucas Derks, Tim Hallbom en Suzi Smith.

Tijdens mijn eerste opstelling werd ik getroffen door het diepe effect van Systemisch Werken. Het voelde meteen vertrouwd, aangezien het systemisch perspectief helemaal aansluit op mijn manier van kijken, denken en doen. Ik verdiepte me in de methodiek bij de grondlegger van familieopstellingen: Bert Hellinger.  Ook leerde ik van Stephan Hausner, Daan van Kampenhout, Ingrid Dijkstra, Flora Verelst, Bruno Billiet, Bibi Schreuder en Svagito Liebermeister. Vanwege mijn passie voor systemisch werk heb ik de Academie voor Systemisch Bewustzijn in het leven geroepen, waarin ik workshops en trainingen aanbied. 

En ook Mindfulness is een verrijking van mijn leven en werk. Aandachttraining helpt om onze diep ingesleten automatismen te herkennen en daarmee ruimte te creëren voor bewuste reacties in het hier en nu. Dat zet aan tot meer persoonlijke vrijheid. Ik heb de basis- en vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, waar ik ben opgeleid door Rob Brandsma, Mila de Koning, Karin Rekvelt en George Langenberg. Ik sta als categorie 1 trainer geregistreerd bij de beroepsvereniging VMBN, de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland. Vanuit mijn wens om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met Mindfulness, bied ik mindfulnesstrainingen aan in Drachten.